Юридичні послуги для фізичних та юридичних осіб, іноземців на території України та за кордоном
en_US
ru_RU

Як швидко отримати ІПН в Україні?


Індивідуальний податковий номер необхідний кожному громадянинові України. Тому питання: як швидко отримати ІПН для багатьох актуально. Документ видається в одному з відділень державної фіскальної служби. При цьому згідно із законом ІПН можливо отримати не раніше ніж за 3 робочих дні. Це термін, за який співробітники контролюючого органу повинні внести ваші дані до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та підготувати документ для видачі. Але на практиці час отримання ідентифікаційного коду може досягати 5 днів.


Для чого може знадобитися ІПН?

Індивідуальний податковий номер – це документ, що підтверджує реєстрацію особи в податковій базі. За допомогою цього коду будь-яка організація може швидко дізнатися історію фінансової діяльності громадянина. Документ може знадобитися в наступних випадках:

  • укладання угод;
  • реєстрація підприємства;
  • влаштування на роботу;
  • вступ до вузу;
  • купівля нерухомості;
  • багато інших ситуації, пов’язані з фінансовими операціями.

Надішліть запит на зворотний зв’язок з нашим юристом

Будь ласка, введіть Ваш контактний телефон у форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом*


Що робити щоб швидко отримати ІПН?

Найшвидшим способом отримання індивідуального податкового номера є самостійна подача заяви до податкової за місцем вашої реєстрації. Для цього потрібно прийти в місцевий контролюючий орган взяти облікову картку платника податків і заповнити її. Вистояти чергу і подати цю заяву разом з копією паспортних даних. Оригінал паспорта також необхідно мати при собі.

Для того щоб швидше за все дізнатися, чи готовий ваш ІПН, потрібно періодично дзвонити в податкову. Якщо документ вже оформлений, то вам залишиться тільки прийти і забрати його. При цьому потрібно не забути взяти з собою паспорт.


Отримання ІПН через посередника

Ще один варіант швидко отримати ідентифікаційний код – це оформити довіреність на представника, який піде в податкову замість вас і оформить документ. Перевагою даного способу є те, що вам не потрібно витрачати свій час і сили. Термін отримання коду в цьому випадку становить 3-5 днів, так само, як і при самостійній подачі документів.

Запит зворотного зв’язку з юристом

Будь ласка, введіть Ваш телефон у форму і наш юрист зв’яжеться з Вами найближчим часом*


Повернення до змісту у статті:


Резюме статті та авторські права:

Аватар Anatoliy Ustinov

Автор:

Дата публікації:

Дата останніх змін:


Залишити відповідь