Юридичні послуги для фізичних та юридичних осіб, іноземців на території України та за кордоном
en_US
ru_RU

Як можна швидко розлучитися?


Коли у чоловіка і дружини вже не залишилося сил сперечатися один з одним і подальше спільне життя є неможливим, виникає питання – як можна швидко розлучитися? Адже правда – ніхто не хоче тягнути з цим питанням, зазвичай, подружжя бажають, як можна швидше припинити шлюбні взаємини і розійтися. Але на жаль процедура розірвання шлюбу в Україні досить заплутана і не завжди виходить швидко її здійснити. Даний процес залежить від обставин, які і визначаю можливі терміни розлучення.


Що впливає на швидкість розірвання шлюбу?

Є дві основні причини, через які розлучення може затягнутися на невизначений час:

  • наявність у подружжя спільних дітей, які не досягли вісімнадцятиріччя;
  • відсутності обопільного бажання розлучитися.

Якщо у чоловіка і дружини є дитина, то це означає, що розлучитися вони зможуть тільки через суд, при чому їм потрібно вирішити всі питання щодо матеріального утримання і виховання малюка. Для максимально швидкого розлучення в цьому випадку, подружжю потрібно буде укласти договір «Про спільне виховання та матеріальне забезпечення дитини після припинення шлюбних відносин батьків». Без цієї угоди суд не почне шлюборозлучний процес, який може тривати від одного до декількох місяців.

Надішліть запит на зворотний зв’язок з нашим юристом

Будь ласка, введіть Ваш контактний телефон у форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом*

Також в судовому порядку відбувається розлучення якщо один з подружжя проти розірвання шлюбу. У цьому випадку позивач подає в судову установу позовну заяву на розлучення, яка повинно бути складено за всіма нормами закону. Право на односторонній вихід з шлюбу забезпечено СКУ. Але такий процес може тривати дуже довго, тому що інший член подружжя може спеціально затягувати процедуру розлучення.


Як можна швидко розлучитися?

Відразу варто прояснити, що мінімальний термін розлучення в Україні становить 1 місяць. Швидше цього у вас не вийде розлучитися зі своєю «другою половинкою». При цьому розірвання шлюбу відбувається в РАЦСі. Все що потрібно для швидкого розлучення – відсутність дітей і обопільне бажання припинити шлюб. Подружжя повинне прийти до уповноваженого органу та заповнити спільну заяву на розлучення. Після цього вони повертаються, в призначену співробітниками установи дату, і підтверджують розірвання шлюбу.

Термін в один місяць перед офіційним припиненням сімейних відносин – це так званий примирливий період. Цей час дається подружжю для того щоб вони все як слід зважили і можливо передумали розходитися. Якщо пара вирішила все-таки не розлучатися, то їм просто не потрібно приходити в РАЦС для підтвердження розлучення.

Якщо вам до цих пір не зрозуміло, як можна швидко розлучитися у вашій ситуації, то кращим варіантом буде звернення до досвідченого юриста. Спеціаліст позбавить вас від необхідності збирати купу документів і розбиратися в нормах закону. При необхідності ви можете оформити довіреність і взагалі не приходити на засідання суду або в РАЦС. Професіонал допоможе заощадити ваші гроші і не дасть втратити майно в судовому спорі. При цьому шлюборозлучний процес пройде швидко і без проблем.

Запит зворотного зв’язку з юристом

Будь ласка, введіть Ваш телефон у форму і наш юрист зв’яжеться з Вами найближчим часом*


Повернення до змісту у статті:


Резюме статті та авторські права:

Аватар Anatoliy Ustinov

Автор:

Дата публікації:

Дата останніх змін:


Залишити відповідь